Cum să faci bani cu mașina ta de spălat

Dacă ți-aș spune că poți avea 3000-4000 de lei (sau dacă ești norocos chiar 7000 de lei), ce ai fi dispus să faci? Cât de des ai apăsa butonul mașinii de spălat? Îți voi dezvălui secretul, însă din start trebuie să știi că poți face acești bani numai împreună cu bebelușul tău. Despre ce este vorba?

Despre cea mai faină și mai modernă invenție în materie de scutece, și anume de scutecele refolosibile. Dacă încă nu ai auzit de ele, sunt varianta eco și lavabilă a pamperșilor. Arată exact ca scutecele de unică folosință (ei bine, nu chiar, ci de zeci de ori mai fumoase), se pun pe bebe la fel de uşor, doar că sunt fabricate din materiale textile speciale, care se spală. Adică nu mai arunci banii la gunoi! Folosești scutecele prin rotație.

Care sunt avantajele scutecelor textile?

  • Ai nevoie doar de cateva bucăți pentru a le putea rula: 15-20 pentru un bebe sau 30-40 pentru gemeni (dacă ești norocos). 🙂
  • Nu îţi trebuie mai multe mărimi, pentru că dimensiunea scutecului se ajustează pe măsură ce bebeluşul tău creşte.
  • Le poţi folosi de la naştere până spre 3 ani (16-18 kg), după care le poate utiliza şi următorul bebe.
  • Rezistă la sute de spălări.
  • Stratul exterior este impermeabil, deci schimbate la timp nu va curge nimic din ele.
  • Le poţi schimba cat de des vrei pentru ca bebeluşul tău să fie cât mai curat, pentru că nu te costă nimic în plus.
  • Cu cât le foloseşti mai des şi o perioadă mai îndelungată, preţul pe utilizare scade.
  • Scapi de drumurile la supermarket, special pentru scutece, precum şi de cele la tomberon.
  • Nu mai aduni pacheţele mirositoare până va scoate cineva gunoiul, ci scuturi direct la wc şi apoi clăteşti uşor cu apă, sub jetul de la robinet, înainte de a le băga la mașina de spălat.
  • Nu mai ţii în camera copilului cutii sau pungi inestetice, care miros ca raionul de detergenţi, ci vei avea cel mai drăgălaş şi colorat raft din tot dulapul cu hăinuţe al copilului.
  • Sunt atât de frumoase încât vei vrea să le arăţi la toată lumea, vei face fotografii cu funduleţul dolofan al celui mic şi abia vei aştepta vara ca să îl poţi lăsa doar în scutec.
  • Cea mai bună parte este că sunt sănătoase! Nu mai e nevoie să ţii copilul cu un plastic plin de substanţe necunoscute şi nedeclarate pe nici un ambalaj, non-stop timp de 2-3 ani.
  • Fiind naturale şi curate, pielea nici nu se mai irită!
  • Nu mai ai nevoie de cremă pentru funduleţ.
  • Scuteşti planeta de 1 tonă de deşeuri nedegradabile, reprezentând scutecele de unică folosinţă de la un singur copil.

Dezavantaje

  • Pe perioada concediului e mai greu să le iei cu tine în locuri fără maşină de spălat (la hotel, camping etc). Chiar și așa, probabil că nu stai în concediu mai mult de o lună pe an.
  • La creşă sau grădiniţă trebuie să le faci instructaj special la toate îngrijitoarele, ca nu cumva să ţi le arunce. 🙂 Sau până atunci poate învață să folosească olița. 🙂

Cum faci bani?

Dacă ai făcut un calcul să afli câte scutece (de unică folosinţă) vei consuma până ce copilul tău va face singur la oliţă probabil ţi-ai dat seama şi de valoarea acestora. Este o cheltuială imensă. Este vorba de 4500-5000 de lei care ajung la gunoi. Câte 1 leu pentru fiecare pipi. În cazul în care îţi propui să ai 2 copii (sau ai norocul de gemeni), cheltuiala creşte la 10.000 lei (o sută de milioane, în bani vechi)! Toţi aceşti bani ies din buzunarul tău şi ajung într-o groapă de gunoi. Şi nu interesează (aproape) pe nimeni că tu faci eforturi ca, lună de lună, să asiguri bebeluşului cele necesare. Cu siguranţă că nu ai ştiut că ai alternative, sau nu ai avut suficiente informaţii.

Credeai ca scutecele textile sunt scumpe?

Tocmai ai aflat ce economie majoră poţi face! Nişte scutece de calitate te costă doar 1000-1300 lei, adică undeva la echivalentul indemnizaţiei pe o lună. Sau le poţi cumpăra treptat, înlocuind câteva schimburi în fiecare lună, până ajungi să îţi faci stocul complet. Oricine găseşte soluţii când vrea ceva cu adevărat.

Credeai că e complicat să le foloseşti?

E mai simplu decât crezi. Tot ce ai de făcut la ele este să le clăteşti uşor (imediat sau la sfârşitul zilei) şi din când în când să apeşi butonul maşinii de spălat. 🙂

Crezi că e prea târziu?

Perioada de amortizare a unui scutec de 69 de lei este de 69 de zile, adică vreo două luni şi un pic, după care îl foloseşti gratuit! Acum ştiu sigur că te gândeşti altfel la banii tăi. Acum te gândeşti sigur şi la sănătatea copilului tău şi vrei să-i oferi tot ce este mai bun. Aşadar, tu ce ai face cu banii rămaşi în buzunar? Foloseşte-ţi maşina de spălat ca să faci bani şi spune şi altora despre această modalitate cool şi trendy de scuteceală. 😉

Posts not found