Scutece textile » Scutecele MamaRo – un brand autohton

Scutecele MamaRo – un brand autohton

Brandul MamaRo a luat naștere dintr-o necesitate, când Rodica, mamă a trei fete, s-a confruntat cu desele iritații (dermatită) pe care cea mică le făcea de la scutecele de unică folosință. De fapt era o formă de alergie, deoarece micuța suferea încontinuu, în timp ce cremele și tratamentele se dovedeau ineficiente. Atunci și-a amintit că în străinătate auzise de scutece refolosibile, din materiale textile, care se spală.

Ideea unor scutece fără chimicale a încolțit repede în mintea Rodicăi, însă pe piața din Moldova la acea vreme nu exista nimic. Cu bani împrumutați a făcut rost de materiale speciale din străinatate și a cusut chiar ea primele scutece textile pentru fetița ei, având suficientă experiență în croitorie. În foarte scurt timp dermatita a trecut, iar ea a povestit tuturor de miracolul pe care materialele naturale l-au făcut cu pielea copilului.

Astfel, din start cateva mămici au vrut și ele astfel de scutece, apoi tot mai multe, iar ea se bucura că poate să ajute și alți bebeluși să scape de probleme. Așa a luat naștere mica afacere, comenzile venind tot mai des pe măsură ce tot mai multă lume auzea de ele.

„Invenția” sa a fost prezentată în repetate rânduri în reviste și la televiziune, astfel că MamaRo a devenit repede un brand, Rodica fiind și acum singurul producător de scutece refolosibile din Republica Moldova. Succesul avut pe piața din Moldova a continuat cu extinderea și pe piața românească. Aici, deși existau deja diferite mărci straine, publicul român a fost încântat să descopere aceeași calitate și în produsele autohtone, mămicile chiar preferând să cumpere și să încurajeze susțierea acestui tip de mici intreprinderi locale, chiar dacă de dincolo de Prut.

Rodica lucrează acum alături de încă câteva femei în atelierul său, special amenajat pentru producție, creând noi modele sau perfecționând pe cele existente.

Dar munca cea mai grea, care în permanență trebuie făcută, este aceea de a informa proaspetele mămici de pericolele aflate în spatele marketingului multor produse „pentru bebeluși”, de faptul că celebra listă cu lucruri pentru bebe nu e necesar să conțină nedespărțitele scutece de unică folosință și crema pentru funduleț, ci că există și alternative naturale, mult mai sănătoase, mult mai ieftine și la fel de ușor de folosit.

O susținem în misiunea ei și sperăm să ne ajutați si voi, povestind la rândul vostru cu mândrie cât de frumoasă este scuteceala textilă atunci când ai la îndemână produse moderne și de calitate.

Recomandate blog