Lista de cumpărături pentru bebeluş

Este absolut incredibil cât de mult “costă” venirea pe lume a unui bebeluş! De aceea am intocmit chiar noi o lista cumparaturi bebe nou nascut. În cazul în care nu ştii ce te aşteaptă, poţi consulta si alte liste care circulă pe internet – le găseşti pe orice forum de mămici sau sait de profil. Le poţi tipări şi lua cu tine când mergi la magazin. Însă cel mai bine este să le studiezi bine, chiar înainte de a face copii, pentru că, s-ar putea să te răzgândeşti. 🙂 Lăsând gluma la o parte, ne ciocnim totuşi de realitate. Marketingul, dar şi grupurile de mămici, te vor face să crezi că trebuie să cumperi toate produsele din raionul de bebeluşi, plus jumătate de farmacie.

Ce trebuie sa stii inainte de a intocmi lista?

  • Nu ai nevoie de toate produsele inainte de nașterea bebelușului. (De exemplu, peria și pieptănul bebelușului e posibil să nu ai ocazia să le folosești prea mult în primul an de viață.) Așteaptă să vezi întâi care sunt necesitățile concrete.
  • Legat de acest lucru, putem spune cu certitudine că nu vei avea nevoie de toate lucrurile de pe acele liste ori din raionul pentru bebe. Oamenii au stiluri de viață diferite, deci nu spune nimeni că toți copii trebuie îngrijiți fix în același mod.
  • O problemă majoră legată de produsele pentru bebeluși este că ai tendința de a le considera sigure. In realitate nu există nici o echipă de cercetători care să îți garanteze că folosirea lor este lipsită de orice risc, nici măcar în cazul medicamentelor sau vaccinurilor, unde lista de efecte adverse adesea o depășește pe cea a beneficiilor. Așadar singura persoană răspunzătoare pentru copilul tău ești tu! Fă alegeri conștiente, în totală cunoștință de cauză, nu fă un lucru doar pentru că așa face toată lumea.
  • Produsele pentru bebei nu sunt neapărat sănătoase. Dacă te preocupă în mod deosebit aspectul sănătății, caută acele produse care sunt într-adevăr bio, eco, naturale și din surse de încredere, fără conservanți, parabeni, coloranți, parfumuri sintetice și alte chimicale. Fii atentă la eticheta produselor pe care copilul le înghite sau cu care pielea intră în contact (medicamente, produse cosmetice, detergenți, scutece, lapte praf, alimente).

Lista cumparaturi bebe nou nascut

Idei generale despre lista cumparaturi bebe nou nascut; Care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont când faci cumpărături pentru bebe?

  • Produsele nu vor dispărea din rafturi. Cand intocmesti o Lista cumparaturi bebe nou nascut, nu e necesar să te aprovizionezi cu cantități mari sau să-ți faci stocuri. Evită capcana produselor la ofertă (2 + 1 gratis) și mai întâi testează. Caută mostre pentru început. Dacă vă împăcați bine cu un produs vei putea să îl mai cumperi și mai târziu. Bebelușii nu sunt mari consumatori.
  • Nu lua lucruri doar ca să fie, să le ai în casă în caz “ca e nevoie”. Dacă locuiești în oraș probabil că cea mai apropiată farmacie este la colțul blocului și nu îți va lua mai mult de 5 minute să ajungi acolo.
  • Dă-le o șansă și prietenilor. La botez sau la prima vizită vor trebui să vină cu ceva. Persoanelor mai apropiate le poți sugera chiar tu cadoul pe care îl preferi 🙂
  • Nu lua multe hăinuțe. Cand vine vorba de hainutele din lista cumparaturi bebe nou nascut, tine cont de faptul ca bebelușii cresc foarte repede în primele luni. Vremea se schimbă și ea de la o lună la alta. Vei primi și cadouri, deci poți vedea pe parcurs, în funcție de necesități.

Care sunt lucrurile absolut necesare?

Poate te va surprinde această afirmație, dar tot ce are nevoie un bebe nou născut sunt scutecele și câteva hăinuțe. Asadar poti taia din lista cumparaturi bebe nou nascut chiar mai multe lucrurile decat te asteptai.

Acestea le mai poți procura pe parcurs, mai poți improviza sau chiar te poți lipsi de ele. Foarte interesant, în toate listele, vei găsi combinaţia “pamperşi + crema pentru iritaţii”!

Adică te încurajează să iei mai întâi scutece iritante, după care să tratezi cu cremă. Citeşte aici cam ce conţin scutecele de unică folosinţă. Evident, noi îţi recomandăm scutecele refolosibile, atât pentru economia pe care o vei face utilizându-le (3000-4000 lei pentru un singur bebe), dar mai ales pentru faptul că sunt naturale şi nu irită pielea. Aşadar nici măcar de crema pentru funduleţ nu vei mai avea nevoie. Despre hăinuţele necesare am scris mai multe în acest articol.

Alte lucruri utile de trecut in lista de cumparaturi

1. Un sistem de purtare ergonomic

(wrap de la naștere sau marsupiu ergonomic după 3-4 luni) costă mult mai puțin decât un cărucior, îți oferă libertatea de mișcare, poate liniști un bebe cu colici, oferă celui mic siguranța de care are nevoie, plus multe alte beneficii.

2. Pompa de sân

Articol  de îți poate fi foarte utilă mai ales la începutul alăptării (prima lună), până la stabilizarea lactației, dar și ulterior te poate salva de mastită. Dacă prețul ți se pare mare comparativ cu perioada de utilizare, caută să o iei la mâna a doua sau chiar să o împrumuți de la cineva care nu o mai folosește. Toate părțile se sterilizează, deci nu ai de ce să te temi.

3. Detergent ecologic

pentru hăinuțele bebelușului – pe lângă faptul ca este antialergenic, nu are miros, nu itită, poate preveni declanșarea unei dermatite atopice sau de contact.

4. Perna pentru alăptare Cornuleţ 3 în 1

Perna ce o poţi folosi şi pentru tine, la somn (înainte şi după naştere), şi pentru bebe ca să-l sprijini să nu se rostogolească cât e mic, şi evident pentru alăptare, ca să nu te doară braţele sau să trebuiască să hrăneşti copilul doar culcată pe o parte. 😉 Voi ce alte lucruri consideraţi indispensbile sau foarte utile?