Scutece textile » Slingul cu inele

Slingul cu inele

De multe ori am primit intrebarea: de ce aceste scutece sunt atat de scumpe?

In realitate scutecele refolosibile sunt chiar economice! Dar totusi cum?? Un consumator de scutece de unica folosinta se va raporta la pretul acestora, neluand totusi in calcul faptul ca cheltuie cate 150 lei/luna pe scutece si nesocotind nici pretul total pe an (~1800 lei) sau pe 2-3 ani cat cheltuie continuu acesti bani (3600-5400 lei pt un singur copil).

De fapt se compara pretul pe bucata! Desigur ca in aceasta lumina 1 leu/bucata pare de la o posta mai ieftin ca 70 lei/ buc. Insa ca pret total putem vedea ca scutecele de unica folosinta costa de 2 pana la 7 ori mai mult!

O comparatie corecta poate fi facuta luand in calcul mai multi factori:

  • pretul scutecelor textile pe care vrem sa le achizitonam. Ele pot varia, de la 20-50 lei/buc cele SH sau intre 50-150 cele noi. In calculul nostru am pus un pret mediu de 70 lei/buc.
  • numarul de scutece care consideram ca ne-ar fi necesar. Aici difera de la familie la familie, in functie de frecventa de spalare, precum si de timpul si conditiile de uscare. Numarul optim, din punctul meu de vedere este de 20 de buc/copil, dar se poate si cu 10 si cu 30. :)
  • perioada estimata de folosire a scutecelor. Aceasta perioada trebuie aproximata in functie de varsta copilului (una este daca incepem sa le folosim de la nastere si alta de la 1 sau 2 ani) si de varsta la care credem ca va scapa de scutece si va folosi olita (si aici trebuie tinut cont ca fiecare copil are ritmul lui – unii renunta la 2 ani, altii la 3…)
  • numarul de copii pe care ii avem sau intentionam sa ii avem :)

Luand in calcul aceste lucruri am realizat tabelul de mai jos. Astfel am calculat pretul mediu pe folosire a scutecelor textile, pentru diferite perioade de timp, socotind la un pret de 64=70 lei/scutec (pachetele mai mari in general au reduceri) si o medie de 5 scutece pe zi.

Recomandate blog