Scutece textile » Continut produse – Scutece Trezy (VECHI)

1. De câte scutece are nevoie un copil?

Depinde cât de des vrem să spălăm. Pentru a spăla la 2-3 zile (nu este igienic să le păstrați mai mult timp, iar spălarea zilnică poate fi obositoare), avem nevoie de 18-20 de scutece. Dacă vrem să le folosim combinate cu cele de unică folosinţă, un pachet de 10 scutece este suficient.

2. Din ce material sunt fabricate scutecele Trezy?

Parte exterioară este impermeabilă, dintr-un material numit PUL, prin care aerul circulă liber. Partea interioară, cea care intră în contact cu funduleţul bebeluşului este din pânză de bumbac 100%, este foarte moale, potrivit pentru funduleţul bebeluşului. Această parte ajută umiditatea să circule către absorbant, totodată ţine funduleţul bebeluşului uscat. Stratul absorbant trebuie aşezat în buzunarul care rezultă din cusătura acestor două materiale. Avantajul scutecului cu buzunar este că capacitatea de absorbire a umidităţii se poate modifica individual şi se poate creşte cu numărul absorbanţilor din buzunar.

3. Scutecul este potrivit şi nou născuţilor?

Da, este potrivit nou născuţilor până la trecere la olită. La început, scutecul trebuie pus pe măsura cea mai mică, care se poate regla din partea coapsei cu elasticul butonierat.

4. Scutecele se pot spăla şi cu mâna?

Dacă vreţi, da. Desigur cu maşina de spălat este mai simplu şi necesită mai puţină muncă. Spălatul cu mâna este potrivit mai ales în cazul a numai câtorva scutece. Accentul trebuie pus pe clătit.

5. Se pot spăla scutecele cu celelalte haine de copii?

Dacă este vorba numai de câteva scutece şi care nu umplu nici măcar un program de jumătate în maşina de spălat, atunci se pot spăla cu celelalte haine de copii la 60 de grade cu un clătit abundent.

6. Dacă am doi copii care au nevoie de scutece lavabile, atunci să cumpăr două seturi de scutece sau să le utilizez alternative cu cele de unică folosinţă?

Desigur se poate proceda şi aşa, dar este mai igienic să avem două seturi, deoarece bebeluşii sunt de vârste diferite şi scutecele trebuie setate pe măsura potrivită a fiecărui copil aparte.

7. Culorile diferite se pot spăla deodată?

Da, scutecele cu diferite culori se pot spăla împreună, chiar şi cele albe!

8. Se pot spăla scutecele cu nuci de spălat?

Nu, nu este posibil fiindcă materialul polar poate fi înfundat de către săpunul de plantă şi poate să înrăutăţească capacitatea de absorbire a umidităţii a scutecelor. Nu este recomandat!

9. Pot să utilizez detergent de clătit sau înălbitor la spălat?

Nu, materialele de clătit lasă o suprafaţă pe material şi este posibil ca acesta să deterioreze capacitatea de absorbție, de aceea este mai potrivit să clătiţi cu 1-2 linguriţe de oţet. Acesta nu are efecte negative asupra mediului, nici pe pielea bebeluşului, iar scutecul devine moale. Pe deasupra este ieftin, este potrivit şi pentru alte haine, iar cuva maşinii de spălat va fi întotdeauna sclipitoare. Mirosul dispare!

10. Suprafaţa dintre picioruşe a scutecului nu este prea lată pentru un nou născut?

Nu, scutecul este proiectat în aşa fel ca măsura să fie potrivită şi pentru nou născuţi.

11. Aceste scutece Trëzy conţin tot ce este necesar pentru schimbarea scutecului? Mai trebuie pus un strat?

Scutecul Trezy este complet, conţine tot ce este necesar la schimbarea scutecului, nu aveţi nevoie de încă un strat. Utilizarea acestuia este la fel de rapidă şi simplă ca şi schimbarea unui scutec de unică folosinţă, dar este mult mai prietenos, mai sănătăs şi mai economic.

12. Pot să usuc scutecele pe calorifer?

Nu este recomandat din cauza stratului PUL, dar absorbantul da. De altfel scutecele se usucă foarte rapid. Vara sau când este vreme frumoasă este recomandată usucarea lor afară, razele soarelui au un efect de sterilizare şi contribuie la curăţirea petelor.

13. Câte absorbante să folosim în scutec?

Numărul absorbanţilor depinde de constituţie şi de vârstă. Bebeluşul mai mic urinează mai puţin, un copil mai mare poate să aibe nevoie de o capacitate mai mare de absorbţie. Diferenţa însă este mai ales între folosinţa scutecelor ziua şi noaptea, noaptea deoarece nu schimbăm (sau rar) scutecul, putem avea nevoie de 2 sau chiar 3 absorbante. Ziua unul este deajuns, dar desigur depinde de constituţie şi cât de des schimbăm scutecul.

14. Este potrivit materialul interior al scutecului pentru pielea bebeluşului meu?

Da, interiorul este 100% din bumbac care ajută urina să circule către absorbant şi ţine uscat funduleţul bebeluşului. De obicei, experienţa spune că, după folosirea scutecului lavabil nu este necesară folosirea cremei pentru funduleţ.

15. Vara nu le este cald bebeluşilor în scutec?

În comparaţie cu scutecele de unică folosinţă, funduleţul bebeluşilor se aeriseşte în scutecul lavabil, de acceea nu este îmbâcsit. Se poate folosi excelent şi vara mai ales că scutecul arată bine dacă se vede de sub rochiţă sau cămaşă.

16. Pot să folosesc scutecul lavabil când călătorim?

Da, desigur, dacă nu este posibil să înlocuiţi des scutecul atunci este mai bine să folosiţi mai multe absorbante în scutec când călătoriţi. Din motive igienice este mai bine să folosiţi scutec nou la 3-4 ore.

17. Se poate începe folosirea scutecului lavabil şi după 1 an?

Da, oricând, sunt mulți care folosesc scutecele numai pentru perioada de trecere la oliță. Preţul se recuperează repede, pentru că din preţul câtorva scutece de unică folosinţă cumpărate în câteva luni se poate cumpăra setul întreg, care poate fi folosit mai târziu şi de către copilul următor.

18. Dacă prin folosirea scutecului de unică folosinţă contaminăm mediul, nu facem la fel prin spălarea scutecelor lavabile?

Nu, dacă ne străduim să folosim detergent ecologic, nu clătim cu balsam şi nu folosim înălbitor, care este extrem de agresiv, contaminează mediul şi poate să iriteze pielea bebeluşului. Apa folosită este tratată la staţia de purificarea apei, în timp ce scutecul de unică folosinţă este gunoi şi rămâne aşa 300-400 de ani.

19.Se poat călca aceste scutece?

Nu. Este interzis, şi nici nu este necesar.

20. Soţul va fi capabil să schimbe scutecele lavabile?

Da, desigur! Aceste scutece lavabile sunt la fel de uşor de folosit ca şi scutecele de unică folosinţă.

21. Bebeluşii se pot mişca în scutecele lavabile? Nu sunt prea voluminoase pe funduleţ?

Se pot mişca excelent, și mai ales pentru dezvoltarea şoldului este ideal, fiindcă ţine picioarele depărtate. Formează un mic pachet pe funduleţ, care este avantajos când copilul învaţă să meargă.

22. Când şi până când este valabilă garanţia de restituire a banilor?

Dacă dumneavoastră din orice motiv nu sunteţi satisfăcut de acest produs, în garanţia de calitate, în 30 de zile înlocuiesc sau restitui preţul, în cazul în care aţi folosit produsul conform ghidului de utilizare. Cereţi sfat cu curaj, dacă ceva nu funţionează fluent.

2018-03-26T21:03:33+00:00