Scutece textile » Cu scutecele la târg, în Palas Iaşi

Cu scutecele la târg, în Palas Iaşi

Am avut zilele acestea o experienţă plăcută legată de târgul BabyFest organizat în cel mai mare mall din Iaşi – Palas. Patru zile, de joi până duminică inclusiv (adică între 20-23 noiembrie 2014), am fost prezenţi cu scutecele refolosibile şi marsupiile ergonomice, într-un stand eco-bio, alături de colaboratorii noştri de la Cereale Copii (www.cerealecopii.ro).

Târg la Iaşi – Baby Fest

Pentru cine nu ştie, este vorba despre magazinul de pe strada Cuza Vodă, la 100 de metri de la maternitate spre mănăstirea Golia, tot pe partea dreaptă, chiar înainte de intersecţie. La ei găsiţi cele mai bune preţuri şi o gamă foarte largă de produse sănătoase pentru alimentaţia celor mici: cereale, paste, biscuiţi, sucuri, borcănele, formule de lapte, cosmetice şi, aşa cum îi stă bine unui magazin specializat, acolo găsiţi şi scutecele refolosibile MamaRo. 🙂

Experienţa cu târgul a fost una plăcută deoarece am constatat cu bucurie că mulţi părinţi erau interesaţi de varianta eco a scutecelor. Mulţi nici nu auziseră de aşa ceva şi erau curioşi să le vadă, să le pipăie şi să afle despre ele. Mulţi aflaseră de pe facebook că vom fi prezenţi şi au venit special să ne/le vadă. Foarte puţini din cei care au trecut pe la stand au spus ca preferă comoditatea celor de unică folosinţă, majoritatea fiind însă foarte receptivi la noutate.

Despre ce le-am povestit oamenilor?

În primul rând despre faptul că scutecele lavabile sunt mult mai sănătoase şi nu irită, neconţinând toate substanţele chimice din cele de unică folosinţă, care, vrând-nevrând trec prin pielea copilului, fiind nocive, fie că vedem o reacţie gen iritaţie, fie că nu. Apoi le-am arătat cât de economice sunt scutecele textile.

La un calcul foarte simplu, un scutec pe care il cumperi cu 69 de lei devine gratuit după 69 de utilizări. Cu alte cuvinte, după vreo 2 luni şi jumătate îl foloseşti gratis! 🙂 Evident, îţi trebuie mai mult de un scutec, ca să le poţi rula. Deci minim 10, maxim 20 de bucăţi. Dar oare nu merită, pentru sănătatea copilului tău, să “sacrifici” indemnizaţia pe o lună? Şi o economie de 3000-4000 de lei nu îţi face cu ochiul? (În cazul gemenilor de 7000 lei!) Sau preferi să-i arunci la tomberon?

Tu ce ai face cu aceşti bani? Despre cât sunt de frumoase, calitative şi practice, fiind o singură mărime ajustabilă, s-au convins singuri, iar faptul că sunt şi ecologice poate fi un argument în plus pentru cei cărora le pasă de natura în care vor trăi copiii lor (cele de unică folosinţă nu sunt biodegradabile, iar un singur bebeluş produce cam o tonă de deşeuri doar din scutece). Cei care au luat la cunoştinţă aceste lucruri au avut posibilitatea să se înscrie şi la tombola noastră.

Câştigătoarea scutecelului pe care l-am oferit este Alina, mămica unui băieţel de 4 ani, care, după experienţa cu cele de unică folosinţă este hotărâtă să utilizeze doar scutece lavabile la următorul bebe..

Unde ne găseşti?

Acum că te-ai convins cât de faine sunt aceste scutece, ce impact pozitiv pot avea asupra sănătăţii copilului tău, dar şi asupra propriului tău buzunar, nu mai sta pe gânduri. Fă-ţi comanda pe site (www.scutecele.ro) sau ia-le direct din magazinul Cereale Copii.

Posts not found

2018-07-13T09:35:21+00:00