Scutece textile » Cât ţine un scutec?

Cât ţine un scutec?

La cât timp trebuie schimbat?

Aceasta este o intrebare foarte buna. Pai depinde de mai multe lucruri:

  • In primul rand depinde de calitatea, marimea si numarul inserturilor sau mai precis a straturilor de material absorbant. Cel mai bun material pare a fi bambusul, dar la fel de bune sunt si microfibra, canepa, bumbacul… Un insert mai lat evident ca va absorbi mai mult decat unul de aceeasi lungime dar mai ingust. Mai multe straturi de material, la fel, vor avea o capacitate mai mare de absorbtie. Astfel, un scutec poate tine de la cateva minute (daca bebelusul face in el imediat ce scutecul este pus) pana la toata noaptea, existand chiar scutece speciale pentru “heavy-wetters” sau pentru noapte, numite fitted.
  • Depinde si de varsta copilului si de cantitatea de lichid pe care acesta o elimina. Sunt copilasi care sug toata noaptea sau care beau mult seara si, prin urmare, la acestia este posibil ca scutecul sa trebuiasca sa fie schimbat chiar si in cursul noptii. Dar in general nu este necesar acest lucru. Se poate mari puterea de absorbtie a unui scutec prin adaugarea de inserturi suplimentare.
  • Mai depinde si de stilul parintilor. Am intalnit mamici care imi povesteau ca ele nu lasa scutecul daca bebe a facut pipi in el, il controleaza des si-l schimba imediat. Alti parinti merg pe principiul economiei si al comoditatii, preferand sa schimbe scutecul cand acesta este plin sau complet ud.

Asadar raspunsul la aceasta intrebare nu poate fi dat cu certitudine sau exprimat intr-un numar de ore. Fiecare parinte va experimenta si va sti cum stau lucrurile in cazul lor, cu copilul lor si cu scutecele lor. 🙂

Cât rezistă un scutec sau ce durată de viaţă are?

Scutecele refolosibile sunt sunt fabricate din materiale special create ca sa reziste la umezeala, la aciditatea urinei si la multe spalari. Asadar scutecele de calitate vor rezista la sute de spalari, putand fi purtate chiar de mai multe generatii de bebelusi.

2018-11-18T15:30:36+00:00