Scutece textile » Întâlnire pe tema scutecelor refolosibile

Întâlnire pe tema scutecelor refolosibile

În Săptămâna Internațională a Scutecelor Textile (Real Nappy Week) – 28 aprilie – 4 mai 2014 – am organizat o întâlnire dedicată mămicilor, cu informații referitoare la “noua modă” a scutecelor naturale, care nu afectează în nici un fel sănătatea celor mici. In ciuda vremii ploioase, ne-am bucurat de prezența mai multor mămici, viitoare mămici, tătici, copilași. 🙂 Gazda întâlnirii noastre și partenerul nostru la acest eveniment a fost Cuptorul moldovencei.

Ea ne-a primit cu căldură și ne-a ospătat cu bunătăți de casă – prăjituri și limonadă – toate naturale, numai bune și pentru copii. S-au discutat cam toate aspectele legate de scutece, pornind de la clasicele pelinci și ce mai foloseau strămoșii noștri, până la formele cele mai moderne de scutece. Am analizat impactul pe care l-a avut inventarea scutecelor de unică folosință, materialele și substanțele folosite pentru fabricarea lor, resursele necesare, riscul pe care îl pot avea asupra sănătății copiilor, cantitatea de deșeuri pe care o generează, timpul de descompunere, costurile pe care le suportă familiile care le folosesc.

Evident, am analizat și alternativa modernă a scutecelor textile, materialele din care sunt fabricate și proprietățile lor, tipurile de scutece existente, costul pentru diferite pachete de scutece sau costul pe utilizare, timpul necesar pentru întreținerea corectă a lor și cum se simt bebelușii care poartă acest tip de scutece. Totul a decurs liber și degajat, ca o discuție interactivă cu întrebări și răspunsuri exact la nelămuririle publicului.

Am sucit problema pe toate părțile, privind lucrurile din punctul de vedere al sănătații, al ecologiei, al cheltuielilor, al părinților ocupați, din punct de vedere estetic sau chiar freudian, astfel încât toată lumea s-a putut lămuri pe deplin. Sponsorii noștri au fost la loc de cinste: Epectasys, Cereale Copii, Perne Gravide, MamaRo și Cuptorul Moldovencei. Fiecare ne-a oferit câte puțin din cunoștințele lor, din pasiunea lor, din umorul lor, și nu în ultimul rând, ne-au oferit chiar și câteva premii pentru toată strădania noastră.

La final toți participanții au plecat încântați și chiar ne-au rugat să mai organizăm astfel de evenimente. Deci ce ziceți, mai facem? 😀

Posts not found

2018-09-14T10:35:02+00:00