Scutece textile » Lupul, capra, varza și mamele care lucreaza de acasă (WAHM); afaceri de acasa

Lupul, capra, varza și mamele care lucreaza de acasă (WAHM)

Ce fac toată ziua mamele care lucreaza de acasă?

Adesea mamele care lucrează de acasă dau impresia că nu prea au nimic de făcut toată ziua și de aceea își mai ocupă timpul cu un hobby. La urma urmei ce altceva au de facut decât treburile gospodărești și să aibă grijă de copii? Pare simplu, nu-i așa?

În realitate lucrurile stau cu totul altfel. Doar treburile casei îți pot lua toată ziua. Când deja mai apare și un copil mic (sau mai mulți) situația se complică. Mama trebuie să-i dedice toată atenția și grija sa copilului (sau copiilor). Mai pune pe deasupra faptul că nici noaptea nu se poate odihni și îți faci o idee despre cât îi mai arde de curățenie.

Prioritatea ei sunt copiii, așa că treaba va fi pe planul doi. Totuși jobul de mamă este unul cu normă întreagă, 24 de ore pe zi și 7 zile pe săptămână. Ea este capabilă de orice sacrificiu pentru copiii ei, dar nu se poate neglija pe sine în totalitate. Poate renunța la multe, dar nu-și poate anula visurile și dorințele.

Astfel mama își va căuta o ”evadare” și cum maternitatea este adesea incubatorul multor idei antreprenoriale, aceste mame vor prefera să facă ceva ”productiv” în orele în care și așa nu dorm.

Așa se nasc multe dintre micile afaceri conduse de acasă. Afla cum accesand wahm.ro.

Lupul, capra și varza

Dar abia acum lucrurile devin complicate cu adevărat. Pentru că mama-eroină de acum va trebui să jongleze cu toate responsabilitățile sale și să le rezolve fără a scăpa nici una. Celebra problemă cu lupul, capra și varza se potrivește perfect situației mamei despre care vorbim.

Zi de zi, clipă de clipă, ea trebuie să treacă puntea cu ele în brațe, fără a le lăsa să ajungă în conflict. De abilitățile ei manageriale depinde tot bunul mers al lucrurilor. Cum spuneam, copiii sunt prioritatea ei numărul unu – acești ”iezi” mici și adesea de nestăpânit, dar care prin veselia lor îi fac viața mai frumoasă.

Cu ei va alege să treacă puntea prima dată. Îi va lăsa doar cât să doarmă de amiază și se va întoarce la treburile casei, să mai rezolve ceva în fugă – ceva de mâncare, puțină ordine, niște rufe la spălat. Cum efortul ei nici nu se cunoaște, va spune adesea că totul e ”varză”. Nici bine nu a terminat, că iar trebuie să ia căprițele în primire.

Se vor juca veseli până seara, născocind cele mai interesante activități. Noaptea, când toți s-au liniștit, e ora lupului – momentul transformării, când mama-eroină devine femeie de afaceri, când va devora internetul și își va gestiona singură afacerea, până în clipa când cei mici iarăși îi vor solicita prezența, în miezul nopții, și va pica și ea frântă de oboseală lângă puiuții ei.

Satisfacția că a reușit să le împace pe toate îi va da puteri să continue și a doua zi, și următoarea, și tot așa… cu speranța că poate, în timp, greutățile se vor mai micșora, iar succesele vor deveni mai vizibile.

Versuri despre mama

Si pentru că Anton Pann (din linkul de mai sus) m-a inspirat, iar ora lupului e o perioadă propice creativității, vă las și eu câteva versuri proprii, pe aceeași temă.

Mama ce lucrează acasă E-o femeie prea Cu Minte Căci cu una nu se lasă Două-trei își pune-n minte

Lupul, capra, varza – puntea Să le treacă se descurcă Și jonglează toată ziua; Doar de sine ea mai uită.

Dar destoinică cum este Are rezolvări la toate Și spunându-ne-o poveste Ne încântă peste poate.

Casa și gospodăria Sunt cam varză, dar ea face Treaba cu bucătăria. Restul ea le lasă-n pace.

Mamă este și soție. Iezii vrea să-i crească bine. Educația, se știe, Nu o face orișicine.

Iar în liniște, când prinde Un moment doar pentru sine Nu mai doarme și pretinde Că aceasta-i face bine.

Caci ceva nu-i mai dă pace O idee și-o lucrare Pe care până n-o face Nu se duce la culcare.

Având acest gând în minte De speranță și dorință Face tot așa cum simte: Cu iubire și credință.

PS: Dacă te regăsești în situația descrisă mai sus, lasă-mi un comentariu sau scrie-mi pe email (contact@scutecele.ro) și povestește-mi despre tine, cu ce te ocupi și cum te descurci cu toate. Mi-ar face mare plăcere să te cunosc. 🙂

Posts not found

2018-07-13T09:35:18+00:00