Scutece textile » Săptămâna Scutecelor Adevărate 2015

Săptămâna Scutecelor Adevărate 2015

Să schimbăm lumea, scutec cu scutec – acesta este motto-ul sub care se desfășoară o amplă campanie mondială de popularizare a scutecelor lavabile și mai ales de conștientizare a tinerilor părinți de pretutindeni asupra diferitelor riscuri asociate scutecelor de unică folosință.

De ce?

Omenirea s-a obișnuit să consume și apoi să arunce. Acest lucru trebuie să se schimbe, deoarece în scurt timp ne va invada gunoiul pe care îl producem în acest ritm amețitor. Scutecele de unică folosință reprezinta o mare parte. In Marea Britanie, unde se nasc anual în jur de 800.000 de bebeluși, se folosesc 3 miliarde de scutece de unică folosință pe an, rezultând 355.000 tone de deșeuri (nedegeadabile), numai a căror înlăturare costă peste 23 milioane de lire sterline.

(În România se nasc aproximativ 200.000 de bebeluși pe an, deci cifrele ar fi cam la un sfert – 750 milioane de scutece, 88.750 tone de gunoi.)

Dacă fiecare bebeluș ar purta măcar un scutec refolosibil pe zi, pe toata perioada cât este în scutece, ar însemna o scădere a deșeurilor cu cel puțin 20%. Acest lucru ar avea un impact pozitiv nu numai asupra mediului înconjurător, ci asupra întreagii planete, dacă e să luăm în calcul câtă materie primă se consumă și câtă poluare generează fabricarea scutecelor de unică folosință. Această schimbare se va reflecta și în bugetul familiei tale. În funcție de tipul de scutece ales, economia pe care o faci poate ajunge între 3000-4000 lei pentru un singur copil!

Dacă te gândești să refolosești scutecele și la al doilea copil (sau ai gemeni), suma economisită ar putea ajunge și la 7000 de lei. (Află aici cum)

Ce schimbăm?

Schimbăm viețiBeneficiile utilizării scutecelor textile sunt nenumărate. Pentru bebeluși fericiți: sunt confortabile, curate, țin pielea uscată, sunt moi, pielea nu se mai irită. Pentru părinți fericiți: economia financiară și învățarea copilului să folosească olița mai repede. Sună bine, nu-i așa?

Schimbăm viitorul – Scopul pe care ni l-am propus este să schimbăm obiceiurile unei generații și să evoluăm, conștientizând viitorii părinți, oferindu-le informații, încurajându-i și oferindu-le susținere.

Schimbăm lumea – Atitudinea ecologică ne va ajuta să avem mai puține deșeuri, mai puțină poluare, mai puține emisii de carbon.

Te sprijinim să faci o schimbare. Câștigul este al tău.

Astfel, cu ocazia acestui eveniment special, pentru această săptămână am făcut reduceri la toate scutecele refolosibile! Profită acum de ofertă! și de ce să ne oprim doar la scutece?

Există o întreagă gamă de produse menstruale refolosibile, precum absorbantele lavabile, cupa menstruală (și ea la reducere!) sau tampoane din burete marin. Vezi ce se potrivește stilului tău de viață. Femeile au puterea de a schimba lumea!

Posts not found

2018-07-13T09:35:18+00:00