Scutece textile » Continut produse – Trezy

Scutece textile din bumbac, Trezy

scutece textile din bumbac, cu buzunar si interior din bumbac 100%

In ceea ce priveste materialele din care sunt realizate modelele de scutece bumbac Trezy, acestea sunt realizate din doua parti esentiale:

Parte exterioară este impermeabilă, dintr-un material numit PUL, prin care aerul circulă liber.

Partea interioară, cea care intră în contact direct cu funduleţul bebeluşului este din bumbac 100%, avand avantajul de a fi foarte moale si aerisita.Această parte ajută umiditatea să circule către absorbant, totodată ţine funduleţul bebeluşului uscat.

Stratul absorbant trebuie aşezat în buzunarul interior dintre ce două parti (materiale). Avantajul scutecului cu buzunar este că capacitatea de absorbire a umidităţii se poate modifica individual şi se poate creşte cu numărul absorbanţilor din buzunar.

 • Interiorul scutecului este realizat din bumbac 100%, de calitate superioară
 • Protejează bebeluşul contra iritaţiilor
 • Fără substanţe chimice dubioase sau materiale plastice în contact direct cu pielea
 • Absorbţie excelenţă datorită materialelor folosite, şi un funduleţ uscat.
 • Foarte comfortabile şi comode pentru bebeluş
 • Previn scurgeri şi murdărirea hăinuţelor
 • Ideale atât ziua, câţi şi noaptea, permiţând mişcarea în voie a bebeluşului,
 • Sunt aerisite si lasa pielea bebeluşului să respire, idele pentru perioadele calde din vara.
 • Impiedica aparitua displaziei de sold
 • Potrivite si chiar recomandate pentru nou nascuti
 • Bebelusul se invata mai repede cu olita
 • O singură mărime universală, reglabilă, pentru bebeluşi de la 0 la 3 ani.
 • Economie majoră de bani, un set de 10 scutece textile înlocuind cu uşurinţă 3000 de scutece de unică folosinţă
 • Reglabile şi adaptabile, în funcţie de bebeluş şi perioada de dezvoltare lui
 • Foarte uşor de utilizat şi întreţinut, putând fi spălate la maşină
 • Ai grijă de bebe, şi de natură în acelaşi timp.

Detalii suplimentare de folosire:

Pentru a ajunge la capacitatea optimă de absorbţie se recomandă spălarea scutecelor de câteva ori înainte de folosire.
La spălare se va folosi doar jumatate din cantitatea de detergent obişnuită şi clătire suplimentară pentru a evita îmbâcsirea ţesăturilor.
Nu se foloseşte clor sau balsam de rufe. In cazul scutecelor cu scai, prindeţi scaiul pentru a nu agăţa de alte haine in masina de spalat. In ceea ce priveste clătirea scutecului, este mai potrivit să clătiţi cu 1-2 linguriţe de oţet. Acesta nu are efecte negative asupra pielei bebeluşului, iar scutecul isi pastreaza proprietatile. Pe deasupra este ieftin, este potrivit şi pentru alte haine, iar cuva maşinii de spălat va fi întotdeauna sclipitoare. Folosind o cantitate mica de otet la o cantitate mare de apa, va asigurati ca mirosul va disparea intr-un timp foarte scurt.
Nu e nevoie sa folositi cremă pentru funduleţul bebelusului. Daca totuşi considerati ca este necesar, utilizaţi un liner de protecţie pentru a evita îmbâcsirea scutecului sau spălaţi bine scutecul cu săpun şi clătiţi abundent.

Intrebari Frecvente

De câte scutece are nevoie un copil?

Depinde cât de des vrem să spălăm. Pentru a spăla la 2-3 zile (nu este igienic să le păstrați mai mult timp, iar spălarea zilnică poate fi obositoare), avem nevoie de 18-20 de scutece. Dacă vrem să le folosim combinate cu cele de unică folosinţă, un pachet de 10 scutece este suficient.

Din ce material sunt fabricate scutecele Trezy?

Parte exterioară este impermeabilă (PUL), prin care aerul circulă liber. Partea interioară, (cea care intră în contact cu funduleţul bebeluşului) este din pânză de bumbac 100%, este foarte moale, potrivita pentru funduleţul bebeluşului. Stratul absorbant trebuie aşezat în buzunarul care rezultă din cusătura acestor două materiale. Avantajul scutecului cu buzunar este că capacitatea de absorbire a umidităţii se poate modifica individual şi se poate creşte cu numărul absorbanţilor (inserturilor) din buzunar.

Scutecul este potrivit şi nou născuţilor?

Da, este potrivit nou născuţilor până la trecere la olită. La început, scutecul trebuie pus pe măsura cea mai mică, care se poate regla din partea coapsei cu elasticul butonierat.

Suprafaţa dintre picioruşe a scutecului nu este prea lată pentru un nou născut?

Nu, scutecul este proiectat în aşa fel ca măsura să fie potrivită şi pentru nou născuţi.

Câte absorbante să folosim în scutec?

Numărul absorbanţilor depinde de constituţie şi de vârstă. Bebeluşul mai mic urinează mai puţin, un copil mai mare poate să aibe nevoie de o capacitate mai mare de absorbţie. Diferenţa însă este mai ales între folosinţa scutecelor ziua şi noaptea, noaptea deoarece nu schimbăm (sau rar) scutecul, putem avea nevoie de 2 sau chiar 3 absorbante. Ziua unul este deajuns, dar desigur depinde de constituţie şi cât de des schimbăm scutecul.

Aceste scutece Trëzy conţin tot ce este necesar pentru schimbarea scutecului? Mai trebuie pus un strat?

Scutecul Trezy este complet, conţine tot ce este necesar la schimbarea scutecului, nu aveţi nevoie de încă un strat. Utilizarea acestuia este la fel de rapidă şi simplă ca şi schimbarea unui scutec de unică folosinţă, dar este mult mai prietenos, mai sănătăs şi mai economic.

 

Se pot spăla scutecele cu nuci de spălat?

Nu, nu este posibil fiindcă materialul polar poate fi înfundat de către săpunul de plantă şi poate să înrăutăţească capacitatea de absorbire a umidităţii a scutecelor. Nu este recomandat!

Pot să usuc scutecele pe calorifer?

Nu este recomandat din cauza stratului PUL, dar absorbantul da. De altfel scutecele se usucă foarte rapid. Vara sau când este vreme frumoasă este recomandată usucarea lor afară, razele soarelui au un efect de sterilizare şi contribuie la curăţirea petelor.

Pot să utilizez detergent de clătit sau înălbitor la spălat?

Nu, materialele de clătit lasă o suprafaţă pe material şi este posibil ca acesta să deterioreze capacitatea de absorbție, de aceea este mai potrivit să clătiţi cu 1-2 linguriţe de oţet. Acesta nu are efecte negative asupra mediului, nici pe pielea bebeluşului, iar scutecul devine moale. Pe deasupra este ieftin, este potrivit şi pentru alte haine, iar cuva maşinii de spălat va fi întotdeauna sclipitoare. Mirosul dispare!

Se poat călca aceste scutece?

Nu. Este interzis, şi nici nu este necesar.

Vara nu le este cald bebeluşilor în scutec?

În comparaţie cu scutecele de unică folosinţă, funduleţul bebeluşilor se aeriseşte în scutecul lavabil, de acceea nu este îmbâcsit. Se poate folosi excelent şi vara mai ales că scutecul arată bine dacă se vede de sub rochiţă sau cămaşă.

Bebeluşii se pot mişca în scutecele lavabile? Nu sunt prea voluminoase pe funduleţ?

Se pot mişca excelent, și mai ales pentru dezvoltarea şoldului este ideal, fiindcă ţine picioarele depărtate. Formează un mic pachet pe funduleţ, care este avantajos când copilul învaţă să meargă.

Se poate începe folosirea scutecului lavabil şi după 1 an?

Da, oricând, sunt mulți care folosesc scutecele numai pentru perioada de trecere la oliță. Preţul se recuperează repede, pentru că din preţul câtorva scutece de unică folosinţă cumpărate în câteva luni se poate cumpăra setul întreg, care poate fi folosit mai târziu şi de către copilul următor.

2019-01-14T14:24:40+00:00