Scutece textile » Port bebe – babywearing; port bebe ergonomic; port bebe; port bebe iasi; sisteme port bebe
Port bebe – babywearing; port bebe ergonomic; port bebe; port bebe iasi; sisteme port bebe 2018-11-18T13:47:47+00:00

Sisteme port bebe ergonomice

Modele de sisteme port bebe ergonomice

Motivul pentru care toata lumea prefera sistemele de tip port bebe ergonomic este ca aceste sisteme oferă un număr mare de avantaje, cel mai evident fiind faptul ca mentinerea unui contact direct dintre bebeluş şi mama să contribuie în mod semnificativ la crearea ataşamentului si la dezvoltarea emotionala corespunzatoare a celui mic. Purtarea folosind un sistem de tip port bebe ergonomic ajută la dezvoltarea corecta si sănătoasă a coloanei şi musculaturii bebelusului.

Pe lângă beneficiile asupra articulatiei soldurilor, care se dezvolta normal datorita pozitiei verticale si a picioruselor, chiar coloana vertebrală se va dezvolta in mod corect si natural, datorita faptului ca acele curburi ale coloanei se formeaza în mod treptat. Din acest motiv, poziţia permanent culcată pe un pătuţ (căruţ) drept ar putea avea chiar un impact negativ.

port bebe; sistem port bebe iasi; pret port bebe ergonomic; port bebe iasi; sistem port bebe ergonomic iasi; port bebe;

Categorii port bebe

Port bebe; avantajele sistemelor port bebe ergonomice

Iti prezentam tipurile de sisteme port bebe ergonomice disponibile in cadrul magazinului nostrum. Ai la dispozitie un numar mare de categorii si modele de sisteme port bebe, de la marsupii ergonomice universale sau cu doua fete, pana la modele de sling cu inele, wrap elastic, sau wrap tai. Indiferent de tip sau modele, sistemelor port bebe oferite de noi sunt ergonomice, ceea ce inseamna ca pe langa avantajul de a oferi posibiitatea purtarii copilului si includerii acestuia in viata de zi cu zi a mamei, aceste sisteme sustin dezvoltarea corecta a bebelusi asigurand pozitia corecta in timpul purtarii, pozitie recomandata de medicii ortopezi.

Asadar te incurajam sa “rasfoiesti” printre categoriile noastre de sisteme port bebe, sis a alegi cu incredere sistemul sau modelul care crezi ca se potriveste cel mai bine stilului tau de viata sau personalitatii bebelusului tau.

Port bebe: solutia cea mai avantajoasa

Sistemele port bebe ergonomice oferă un număr mare de avantaje atât pentru mama cât şi pentru bebeluş. Primul, şi cel mai evident este faptul, încă de la naştere, contactul direct dintre bebeluş şi mama să contribuie în mod semnificativ la crearea ataşamentului. În cazul copiilor născuţi prematur sau cu diferite afecţiuni, acest stil de purtare la piept poate ajută în mod spectaculos la dezvoltarea normală şi la vindecarea micuţului. Aşadar purtarea bebeluşului “în braţe” folosind aceste sisteme este extrem de benefică atât pentru mama, cât mai ales pentru copil.

Faptul că există mereu un contact direct cu mama sau cu tatăl ajută la liniştirea sugarului, iar poziţia tip broscuţă, precum şi legănatul în timpul mersului ajută foarte mult la eliminarea mai uşoară a gazelor şi la diminuarea problemelor de reflux. În plus, simţindu-se în siguranţă, bebeluşul va fi mai calm şi va plânge mult mai puţin (logic, nu?).

Sistemele port bebe susţin dezvoltarea corectă a copilului

Însă mai mult de atât, sistemele prezentate şi oferite de noi sunt sisteme port bebe ergonomice, ceea ce înseamnă că acestea asigura o poziţie de purtare corectă, recomandată de medicii ortopedici, poziţie ce asigura o dezvoltare corectă a musculaturii şi sistemului osos al bebeluşului, în prim plan fiind coloana, gâtul şi articulaţiile soldului, acestea fiind susţinute şi menţinute într-o poziţia naturala pe parcursul purtării.

Una dintre problemele evitate folosind sisteme port bebe ergonomice este temuta displazie de sold, picioruşele fiind menţinute în poziţia lor naturală pentru această vârstă, poziţia M (şi anume picioruşele depărtate şi genunchii flectati şi ridicaţi mai sus decât funduleţul, în formă literei M, poziţie cunoscută şi că poziţia broscuţă). Mai mult, copilaşii diagnosticaţi cu displazie de sold congenitală au foarte mari şanse de recuperare dacă sunt purtaţi corect, încă de la naştere, în sisteme port bebe ergonomice, care să respecte poziţia sănătoasă, indicată pentru articulaţia soldurilor. Cel mai uşor se obţine această poziţie într-un wrap sau folosind un marsupiu ergonomic (modelele cu 2 feţe sau cele universale).

Un sistem ergonomic port bebe inseamna un bebe fara colici

De asemenea, temutele colici par să dispară că prin minune atunci când copilul este purtat în poziţie verticală. Purtarea folosind un sistem port bebe ergonomic ajută, după cum am menţionat anterior, şi la dezvoltarea sănătoasă a coloanei şi musculaturii. Pe lângă beneficiile asupra articulatiei soldurilor, şi coloana vertebrală se va dezvoltă corect, atât timp cât este purtat într-un sistem ergonomic potrivit vârstei. Curburile coloanei se dezvoltă în mod treptat, de aceea poziţia permanent culcată pe un pătuţ (căruţ) drept ar putea avea chiar un impact negativ, că şi purtarea în dispozitive nesănătoase cum sunt sistemele port bebe clasice tip chilot, unde bebeluşul atârnă într-un mod nefiresc, cu faţă spre exterior şi cu coloana tensionată excesiv într-o poziţie total greşită, inversă.

Sistemele port bebe îţi uşurează viaţă de mămică

Este bine ştiut faptul că toţi copiii vor în braţe deoarece acolo îşi găsesc alinarea şi confortul. Pentru a evita chinul cu adormitul celui mic, poţi apela la legănatul în mod natural, fără însă a-ţi obosi excesiv braţele. Răsucitul pe loc stânga-dreapta, sau purtatul celui mic în timpul mersului (în ritm de plimbare, în aer liber) sunt metode testate şi verificate de mii de mămici, şi de cele mai multe ori dau rezultate imediate.

De asemenea, folosirea unui sistem port bebe ergonomic te va ajută să incluzi bebeluşul şi în alte aspecte ale vieţii de zi cu zi a unei mame, cum ar fi cumpărăturile, plimbările, ieşirile sociale. Acum bebeluşul poate fi la pieptul tău în tramvai sau chiar în timpul treburilor casnice. Că proaspătă mămică nu îţi cere nimeni să fii gospodină perfectă, însă ai fi uimită cât de multe treburi se pot rezolva avându-l în acelaşi timp pe bebe aproape. Aşadar gata cu alergatul dintr-o camera în altă că să verifici ce mai face cel mic, sau dacă e în siguranţă, dacă doarme, etc.

Pentru copilaşii până într-un an, care nu merg singuri încă, un sistem de port bebe este absolut esenţial. Dar şi după această vârstă, până spre 2-3 ani vor există, după cum îţi dai seama, foarte multe momente când vor vrea în braţe, fie că au obosit, fie că au nevoie de consolare, fie că nu au rezistenţă necesară pentru un drumuri mai lungi.

Aşadar achiziţionarea unui sistem port bebe ergonomic, fie că e un marsupiu ergonomic, un tip de sling sau wrap, este în primul rând o investiţie pe termen lung, atât pentru a te ajută pe ţine că părinte, cât mai ales pentru a-l ajuta şi proteja pe cel mic. Dincolo de faptul că purtarea celui mic la piept folosind un sistem port bebe ergonomic îl va ţine pe bebe aproape de ţine, şi în acelaşi timp îţi va oferi o libertate incredibilă de mişcare.