Scutece textile » Scutece lavabile – pret scutece lavabile; scutece lavabile; scutece lavabile Iasi
Scutece lavabile – pret scutece lavabile; scutece lavabile; scutece lavabile Iasi 2018-11-18T13:41:57+00:00

Scutece lavabile

Categorii si modele scutece lavabile refolosibile

Faci economii majore (3 scutece lavabile inlocuiesc cel putin 100 de scutece de unica folosinta) si ai grija de sanatatea bebelusului tau alegand sa folosesti scutece lavabile textile, realizate din materiale naturale, de calitate superioara, ce protejeaza de iritatii si umezeala.

Folosind scutece lavabile, copilul rămâne uscat şi protejat de umezeală, nemaifiind nevoie să foloseşti creme anti iritatii sau de protectie. In plus, tipurile de scutece lavabile sunt si mult mai economice decât cele de unică folosinţă. Chiar daca preţul unui singur scutec textil este mai ridicat, acesta poate fi folosit de sute de ori, pe cand cele normale pot fi utilizate o singura data.

Gandeste-te ca folosind un set de scutece textil, scapi de cumpararea a peste 200 de scutece de unica folosinta.

scutece lavabile; scutecele; scutece lavabile iasi; pret scutece testile; scutece-lavabile iasi;

Categorii de scutece lavabile

Scutece lavabile; tipuri de scutece lavabile si avantajele lor

Argumentul cel mai important pentru folosirea de scutece lavabile textile este cel al sănătăţii bebeluşului, deoarece pe lângă faptul că îl protejează pe acesta de umezeală datorită structurii sale (în cazul scutecelor cu buzunar interiorul este format din două părţi suprapuse, una care absoarbe, şi una în contact direct cu pielea copilului ce rămâne uscată), aceastea lasă pielea bebeluşului să respire, aspect esenţial pentru prevenirea apariţiei iritatiilor, nemaifiind nevoie să foloseşti creme.

Un set de scutece lavabile e mult mai economic

Însă pe lângă aceste avantaje, tipurile de scutece lavabile sunt mult mai economice decât cele de unică folosinţă. Probabil că preţul unui singur scutec textil este mai ridicat, însă acesta poate fi folosit de sute de ori, aşadar comparaţia 1-la-1 cu scutecele de unică folosinţă ar trebui să fie de 1-la-300 (preţul unui scutec lavabil comparat cu preţul a 300 scutece de unică folosinţă). Deci este nevoie să privim puţin în perspectiva.

In acest fel pentru un singur copil putem cheltui între 3000 şi 4500 lei pe scutece de unică folosinţă ( în jur de 6000-9000 pentru în cazul a 2 copii) sau putem acoperi aceste necesităţi cu doar 1000-1500 lei pe scutece textile, asta fără nici o altă cheltuiala pentru al doilea copil, deoarece pot fi chiar folosite alternativ. Deci scutecele refolosibile sunt chiar economice! Iată şi un calcul pentru a vedea exact cât costă o utilizare.

Tipuri principale de scutece lavabile

Scutece refolosibile cu buzunar – sunt recomandate din toate punctele de vedere, şi în toate situaţiile. Acestea sunt şi cel mai uşor de folsit. Constă dintr-o parte impermeabilă la exterior şi pufoasă la interior (fleece), iar printr-o deschizătura în partea de sus a scutecului (buzunar) este introdus între cele două materiale un material absorbant (denumit insert)

Datorită acestui fapt copilul nu se irită deoarece pielea lui nu intră în contact direct cu materialul ud, materialul pufos din interior protejându-l de umezeală. De asemenea, acest tip de scutece lavabile se poate folosi atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, eventual cu un insert adiţional.

În plus, acestea se spală foarte uşor deoarece materialul fleece nu rămâne pătat. Inserturile pot fi din diferite materiale (bumbac, bambus, microfibră) şi pot fi schimbate de mai multe ori la o singură folosire a scutecului.

Scutece lavabile de tip „fitted” – ce pot fi din bumbac, cânepă sau alte materiale absorbante. Acestea de obicei conţin şi un insert adiţional, iar sistemul de prindere se realizează cu capse sau scai. Încă acest tip de scutece lavabile necesită un înveliş de protecţie separată impermeabilă pentru exterior, însă în casă pot fi purtat şi fără protecţie. Însă spre deosebire de tipul de scutece lavabile cu buzunar, pielea copilului intră în contact direct cu materialul absorbant (cel ud), ceea ce înseamnă că trebuie schimbate repede după fiecare folosire.

Scutece pentru apa si inot – aceste tip de scutec textil este unul distinct, ce se foloseşte în principal la piscină sau la mare. Partea interioară a scutecului este realizată din PUL, deci este impermeabilă, iar exteriorul este din materiale folosite în mod obişnuit la costumele de baie. La unele modele de interiorul este căptuşit cu bumbac şi poate conţine şi un material absorbant.

Chilotei de antrenament la olita – Sunt scutece lavabile realizate din bumbac, atât la interior, cât şi la exterior, între cele două straturi existând o parte impermeabilă, însă nu pe toată suprafaţă chiloţelului. Astfel, în timpul folosirii, umezeală poate trece mai ales pe la elasticul de la picioruşe care este lejer, copilul putând conştientiza că s-a udat, acestea fiind folosite pentru a ajută copilul să se obişnuiască cu folosirea oliţei.

Posts not found