Scutece textile » Despre noi
Despre noi 2019-01-14T14:04:28+00:00

Despre noi

Istoricul nostru si valorile in care credem

Trăim o epocă în care artificialul şi sinteticul ne înconjoară, de multe ori sub camuflarea unor sintagme de tipul identic natural. De la alimente la îmbrăcăminte, de la bunurile de uz îndelungat, la detergenţi, un volum uriaş de produse conţin principii chimice derivate din petrol. Realitatea este că, dincolo de testele care legitimează produsele marilor corporaţii, nimeni nu ştie, cu exactitate, care este efectul pe termen lung al hranei agresiv procesate şi aditivate ori a bunurilor derivate din industria chimică.

Dincolo de preocupările naturiste, bio, eco ale unora dintre noi – considerate de unii exagerate – rămâne responsabilitatea de netăgăduit faţă de copiii noştri, pentru a căror sănătate niciun efort nu este exagerat.

În definitiv, în zilele noastre, sănătatea este cea mai de preţ moştenire pe care o putem oferi copiilor noştri, abia apoi urmând educaţia şi, eventual, bunurile materiale. Din acest motiv, credem că e obligatoriu să ne preocupe ce mănâncă copiii noştri (chiar şi în timpul vieţii intrauterine!) ori cu ce lucruri intră în contact, mai ales când e vorba de un timp îndelungat. În primii 2 ani de viaţă, scutecele sunt, de departe, cei mai prezenţi „companioni” ai copilului.

Scutecele de unică folosinţă au „revoluţionat” modul în care este traversat intervalul de la naştere la oliţă, transformând pelincile în amintiri îndepărtate însă, în multe cazuri au venit şi cu probleme precum iritaţiile sau alergiile. Desigur, e vorba de problemele asociate cu evantaiul de chimicale care însoţesc scutecele de unică folosinţă (multe nedeclarate pe ambalaj) şi care intră în contact cu una dintre cele mai sensibile zone ale organismului, precum şi cu natura sintetică a materialelor care le alcătuiesc. Nu contestăm în niciun fel calitatea acestor produse, însă, ca părinţi ne-am confruntat cu unele neplăceri rezultate din folosirea scutecelor de unică folosinţă.

Din grijă faţă de copiii noştri, am decis atunci să revenim la pelinci, însă am descoperit la timp scutecele textile şi am aflat toate beneficiile lor. Tot răul spre bine, cum s-ar spune! Am aflat că, pe lângă un confort sporit pentru copilaş, faci şi o considerabilă economie de bani utilizând scutece reutilizabile. În plus, scutecele refolosibile sunt INCOMPARABIL mai prietenoase cu natura, de a cărei curăţenie şi sănătate va depinde şi sănătatea copiilor noştri! Putem spune că această afacere s-a născut din propria experienţă şi din dorinţa de a oferi soluţia găsită de noi tuturor mamelor care trec prin ce-am trecut şi noi.

Navigând în magazinul nostru şi citind articolele publicate aici veţi afla de un alt fel de a fi părinte grijuliu, nu doar folosind la îngrijirea copilului lucruriconsiderate sigure, ci mai degrabă lucruri în mod cert sigure, prin natura materialelor folosite.