Scutece textile » Mai late sau mai inguste?

Mai late sau mai inguste?

De multe ori am intalnit parerea ca un scutec mai lat intre picioare ar deranja copilul sau l-ar impiedica la mers si ca unul mai ingust ar fi mai bun. Dar cum este oare mai bine? Din experienta mea cu multe tipuri de scutece am observat ca totusi mai lat este mai bun. Iata din ce motive:

– Un scutec lat la un bebe mic va tine piciorusele mai departate, lucru care este benefic pentru dezvoltarea corecta a articulatiei soldului. Va amintiti acele recomandari de a pune 2 pampersi unul peste altul, tocmai pentru a tine picioarele mai departate? Ei bine, cu pampersii nu prea merge, deoarece sunt subtiri si moi. Un scutec textil insa se va aseza altfel, datorita grosimii si tipului materialului.

– Un scutec lat va avea automat si o capacitate de absorbtie mai mare. Insertul, chiar daca este la fel de lung (de lungimea scutecului), cand este mai lat are o suprafata mai mare decat unul mai ingust. Asadar mai lat este foarte potrivit mai ales pentru noapte! – Un scutec lat nu va impiedica copilul la mers. Daca este suficient de moale acesta se va plia, se va da dupa forma corpului. Inserturile din microfibra sau bambus sunt cele mai moi.

– Un scutec lat va retine mai bine in interior ceea ce face copilul, deci vor fi mai putine scapari pe langa picioruse, pe la elastice. – Un scutec lat se aseaza mai bine, mai ales in cazul baieteilor, unde este nevoie de mai multa lejeritate si confort, fata de un scutec ingust care ar putea sa preseze zonele intime. – Un scutec lat este si mai usor de manevrat, mai ales daca e vorba de un scutec cu buzunar unde e necesar sa incapa mana inauntru pentru a aseza inserturile. Asadar o latime rezonabila la un scutec este aceea in care mana nu intra cu dificultate. 😛

Scutecele MamaRo au latimea perfecta, din punctul meu de vedere: mana incape cu lejeritate, inserturile din bambus confera o absorbtie foarte buna, sunt suficient de lejere, fara a incomoda mersul, iar elasticul moale de la picioruse previne scaparile.

2018-11-18T15:37:23+00:00