Scutece textile » Scutecele refolosibile – 7 motive irezistibile

Scutecele refolosibile – 7 motive irezistibile

De ce imi plac scutecele textile?

1. Sunt mai sănătoase! In primul rand le folosim pentru a nu mai expune copilul la chimicalele din scutecele de unica folosinta, care sunt daunatoare (gelul din interior poate provoca probleme pe termen lung, gen infertilitate, iar hartia albita cu clor poate declansa infectii). Scutecele textile sunt confectionate din materiale naturale!

2. Sunt economice! Putem face si economie. In 2 ani un copil foloseste aproximativ 3650 de scutece de unica folosinta x ~0,85 lei/buc (in medie) face cam 3100 lei!! In 3 ani 4650 lei!! Bani aruncati la gunoi. 15 scutece textile (~1000 ron) sunt suficiente pt un copil. Acestea se spala si se pot folosi de sute de ori, inclusiv la urmatorii copii.

3. Sunt ecologice! Inca un motiv pentru folosirea scutecelor textile este si cel ecologic: nu mai producem atatea deseuri care sa polueze planeta unde vor trai copiii noştri. Nici nu trebuie sa iesim zilnic cu gunoiul plin si mirositor.

4. Copilul nu se mai irita! Fiind vorba de materiale naturale, evitam si iritatiile si nu mai trebuie folosita crema (inca o economie).

5. Sunt frumoase! Sunt mult mai simpatice decat banalele scutece de unica folosinta (indiferent de marca)! Cele textile se gasesc in diferite forme, marci, materiale, ai de unde alege. Au culori si modele vesele, pentru copii. Abia astept vara, cand bebe va umbla doar in scutec.

6. Sunt refolosibile! Se spala, se usuca si miros a curat. Si e mult mai usor cu aceste scutecele decat pe vremea cand eram noi copii. Se pot clati de mana imediat dupa utilizare sau se pot spala la masina odata cu celelalte rufe. In rest se folosesc (se prind) la fel ca scutecele de unica folosinta.

7. Si nu in ultimul rand… din dragoste pentru copil! Pentru ca vreau tot ce este mai bun pentru el. Recomand cu caldura scutecele textile oricui este dispus sa le incerce!

2018-11-18T15:04:15+00:00