Scutece textile » Cupa menstruală – ce este, cum este, cât costă

Cupa menstruală – ce este, cum este, cât costă

In ultimii ani, produsele destinate igienei intime feminine au evoluat de la clasica vată şi tifon, la absorbantele de unică folosinţă, la tampoanele interne şi, în final, astăzi putem vorbi şi despre cupele menstruale.

Fiecare produs a venit cu avantaje şi dezavantaje.

Vata asigura o bună absorbţie, însă nicio protecţie, trebuind a fi schimbată foarte des. Absorbantele de unică folosinţă au adus avantajul protecţiei impermeabile şi chiar protecţia anti-umezeală, însă cu preţul deselor infecţii microbiene şi fungice cauzate de substanţele chimice conţinute, dar şi de faptul că pielea nu respiră în structura din plastic. Rezolvarea a apărut odată cu absorbantele intime refolosibile, din materiale naturale, la care pielea nu mai face alergii!

Tampoanele interne au apărut şi ele ca o soluţie la toate problemele de mai sus, dar şi la cea a “vizibilităţii” în cazul purtării de haine mai strâmte sau de pantaloni, însă se pare că şi acestea pot cauza neplăceri, precum sindromul de şoc toxic.

Cupa menstruală, produsul de ultimă modă în domeniul igienei intime feminine, vrea să înlăture şi această ultimă barieră. Este confecţionată din silicon medical, se poate steriliza ori de câte ori doriţi, este mică şi se mulează perfect în interiorul corpului. Poate colecta chiar mai mult lichid decât un tampon intern sau un absorbant extern obişnuit, iar culorile vesele îţi stimulează buna dispoziţie în acele zile.

De fapt, având 2-3 bucăţi, cupa devine foarte uşor de utilizat şi schimbat chiar şi la serviciu sau în oraş. La momentul actual este considerată drept produsul cel mai sigur de igienă intimă.

Ce spun clientele?

“De când mă ţin minte, de pe la 14 ani nu mi-a plăcut perioada asta şi ceea ce foloseam. Mereu făceam o alergie de la absorbantele de unică folosinţă de mă lua naiba. Am auzit de cupă şi mi-am propus să încerc şi eu.

De iritaţii scăpasem cu un an înainte când am început să folosesc absorbantele lavabile şi nu aveam motive să caut alternative, dar cupa îmi făcea cu ochiul. Aşa mi-am luat şi eu una. Când am primit-o eram în ultima zi de ciclu aşa că a trebuit să mai aştept o lună. Aşteptând să vină perioada “roşie” m-am tot documentat cum se pune, ce mai zic mămicile de ea şi nerăbdarea mea creştea tot mai tare. Ei, uite că veni şi marea zi :))) Să ştiţi că am reuşit din prima să o aşez.

Deci zero scurgeri, o senzaţie de parcă nu aş fi avut ciclu, sincer! La început simţi ceva acolo, şi cu tampoanele e la fel, dar din ziua 2 nici nu o mai simţeam deloc. Erau momente când uitam că am ciclu.

De atunci cupa a devenit o bună prietenă care îmi ţine companie atunci când ar trebui să mă simt cel mai prost, dar nu mă simt :))) din contra, sunt zile obişnuite ca şi restul lunii.”

Lichidare de stoc

Pentru că vrem ca şi voi să descoperiţi această noutate, ne-am propus să lichidăm stocul actual, cu o reducere pe măsură, astfel încât preţul să nu fie o barieră şi să primim din partea voastră câte un mesaj de feedback, adică părerea voastră sinceră despre acest produs.

Aşteptăm să ne povestiţi despre cât este de moale, despre prima folosire, despre cât ţine, dacă aţi întâmpinat dificultăţi, dacă aţi scăpat de iritaţii şi alte neplăceri, despre cât este de practică sau orice alt aspect consideraţi relevant.

PS: Preţul fiind atât de atractiv, puteţi lua 2 sau 3 cupe, pentru a avea mereu una curată, de schimb, în poşetă. Atenţie însă, stocul este limitat! Le găsiţi aici: https://www.scutecele.ro/pentru-mamici/igiena-intima  

2018-11-18T18:52:41+00:00