Scutece textile » Slingul dublu Cuib – un sistem de purtare inedit

Slingul dublu Cuib – un sistem de purtare inedit

Este dovedit deja câte beneficii are purtarea bebeluşilor la pieptul mamei. Sistemele ergonomice, care oferă copilului o poziţie corectă din punct de vedere anatomic sunt cele mai recomandate.

Diversitatea modelelor existente (de la simplele eşarfe până la cele mai sofisticate marsupii) dovedeşte încă o dată preocuparea continuă a mamelor pentru găsirea unor modalităţi tot mai variate şi mai comode. De aceea am fost plăcut surprinsă să descopăr un nou sistem de purtare, fabricat chiar în România, şi anume slingul dublu Cuib.

Spre deosebire de slingul fix (pouch) sau de slingul cu inele, care se poartă în diagonală, cu sprijinire pe un singur umăr, slingul dublu este o încrucişare a două fâşii de material, rezultând un sistem de purtare simetric, cu poziţionarea frontală a copilului şi cu susţinere pe ambii umeri.

Este foarte interesant că asigură o susţinere foarte bună a spatelui şi a picioruşelor, în forma literei M, indiferent de vârsta şi dimensiunea copilului, între 4-6 luni şi 18 luni. Astfel, el respectă pe deplin principiile babywearing-ului:

  • poziţie corectă pentru copil
  • confort pentru părintele purtător
  • ataşament părinte-copil
  • siguranţă

Este confecţionat din doc, un material foarte plăcut la purtat, 100% bumbac, suficient de rigid pentru a asigura siguranţa şi suficient de moale pentru a fi cât mai plăcut la purtat. De asemenea, este foarte uşor de transportat în orice geantă sau poşetă datorită volumului redus, sau poate fi purtat în continuare ca o vestă în momentul când copilul vrea jos din braţe, fără să trebuiască să-l scoateţi sau să vă atârne pe jos. Fiind vorba de un sling fix, el se comandă pe mărimea purtătorului, fiind disponibil în 4 variante de mărime: S, M, L, XL, exact ca la îmbrăcăminte.

Iată şi un filmuleţ care explică exact cum se pune şi cum se scoate un bebe din slingul dublu Cuib.

Am uitat să vă spun: găsiţi Cuib-ul şi la noi, la preţ de producător!

2018-11-18T15:58:56+00:00