Scutece textile » Petrecerile pentru copii – reguli de conduită

Petrecerile pentru copii – reguli de conduită

Petrecerile pentru copii sunt întotdeauna momente speciale și memorabile. Vrei să organizezi o petrecere pentru copilul tău și nu știi ce să faci? Toate mămicile au întrebări legate de acest lucru.

Câți copii să inviți?

În general oamenii invită atâția copii câți ani împlinește copilul, deci la vârste mici vor fi mai puțini și pe măsură ce crește tot mai mulți, dar aceasta nu este o regulă. Evident că nu vei exclude pe cineva doar pentru acest motiv. La urma urmei, important este ca cel mic să se afle între prieteni și să se simtă bine. În plus, își va aminti cu siguranță persoanele, nu numărul lor.

Cum se fac invitațiile?

Cea mai bună metodă este prin email. Înmânarea directă a unei invitații nu este recomandată, pentru că alți colegi ar putea vedea și s-ar simți excluși. Totodată este bine să menționezi un număr de telefon și o zi până când să-ți confirme participarea, ca să știi la câte persoane să te aștepți.

La ce oră ar trebui să înceapă petrecerea?

Petrecerea ar trebui să aibă loc atunci când copilul are cea mai multă energie. Ține cont de perioadele de somn dacă e vorba de copii mici. În general copiii sunt plini de energie după-amiaza, mai ales dacă le servești și masa, dar fii atentă să lași loc și pentru tort. Adolescenții preferă petrecerile seara și adoră să rămână peste noapte.

Ce jocuri să organizăm?

Există multe jocuri pe care copiii le îndrăgesc. Jocurile de competiție sunt întotdeauna distractive deoarece promovează spiritul de echipă. Totuși evită să recompensezi doar echipa câștigătoare deoarece ceilalți copii s-ar putea supăra. Încearcă mai degrabă să-i recompensezi pe toți pentru participarea la joc. Aceste jocuri pt fi foarte amuzante, dar nu încheia petrecerea aici dacă echipa necâștigătoare nu este mulțumită. Este mai indicat ca petrecerea să se termine cu o activitate amuzantă la care să participe toți, cum ar fi ceva artistic de exemplu.

Ce faci dacă un invitat nu se poartă frumos?

Este important să stabilești regulile la începutul petrecerii dacă e cazul. Entuziasmul petrecerii îi poate face pe unii copii să depășească limitele și vei dori să îi poți ține sub control. Încearcă să nu acorzi prea mare atenție atunci când un copil nu se poartă cum trebuie. Totuși dacă problema se amplifică cheamă părinții sau ia-l deoparte puțin, separat de ceilalți. Dacă se poate, permite-i copilului tău să rezolve situația. Asta ar putea fi o lecție bună.

Dacă primește două cadouri identice?

Nu e o situație chiar atât de gravă precum pare. Dacă poți, încearcă să înapoiezi produsul la magazin. Dacă nu, cea mai bună alegere este să îl împachetezi frumos și să îl faci cadou altui copil. Nu trebuie să te simți prost pentru asta, mai ales că ai posibilitatea să faci o bucurie unui copil.

Părinții copiilor invitați ar trebui să fie prezenți?

Unii părinți nu s-ar simți confortabil să-și lase copilul singur la o petrecere, mai ales dacă este încă mic. Nu te îngrijora dacă părinții vor să participe și ei la petrecere. Este o ocazie bună să îți faci noi cunoștințe printre mămici și poate te vor ajuta și cu copiii. Îți vei da seama dacă vor sa participe din felul cum vor răspunde invitației. Dacă vezi ca se simt stânjeniți, e momentul potrivit să îi inviți să asiste și ei la petrecere.

Trebuie să dai și tu ceva invitaților?

Dacă bugetul îți permite, este o idee foarte bună să dai și tu niște cadouri participanților la petrecere. Totuși nu este greșit nici dacă nu dai. Copiii adoră să primească daruri, iar dacă le vei înmâna tu personal, vor ține minte cu siguranță această experiență. În plus, ar putea fi distractiv dacă ai pregăti aceste cadouri chiar împreună cu copilul tău.

Cât ar trebui să dureze petrecerea?

Durata unei petreceri pentru copii va depinde  de vârsta copilului. Cu cât acesta este mai mic, cu atât mai puțin ar trebui să dureze. În general, o petrecere pentru copii mici și preșcolari va dura o oră. O petrecere pentru copii mai mari, școlari, ar putea dura și în jur de trei ore sau mai mult.

E bine să mulțumim în scris pentru participare?

Cu siguranță! Acest lucru arată aprecierea și îl înveți și pe cel mic bunele maniere, cu cât mai de timpuriu, cu atât mai bine. În plus, poate fi o activitate foarte plăcută pe care să o desfășurați împreună, sub formă de proiect artistic, dacă vrei, folosind sclipici și abțibilduri. Sau puteți cumpăra mici felicitări pe care copilul să deseneze ceva, sau pre-tipărite. Altă idee este să atașați o poză cu copilul împreună cu invitatul său sau o poză cu copilul împreună cu cadoul primit, și câteva cuvinte de mulțumire. Nu în cele din urmă, asigură-te că petrecerea este distractivă!

Dacă cei mici se simt bine, înseamnă că totul este în regulă. Ia în considerare aceste ”reguli” de mai sus când organizezi o petrecere. În rest, doar bucurați-vă! Și în caz că vrei să faci totul mult mai festiv și mai spectaculos, pe Accesorii de petrecere găsești tot ce dorești pentru orice gen de petrecere, cu tematică sau fără.

2018-11-18T16:47:35+00:00